pühapäev, 15. november 2015

Kuidas Raffy nime sai...

Nii nagu inimlapse nimega kaasneb mingi lugu: millised olid võimalikud nimevariandid, kuidas nendeni jõuti ja kes siis lõpuks n-ö viimase valiku tegi, nii on enamasti ka lemmikloomadega. Paaril kohtumisel olen Agle lausetest aru saanud, et Raffy passinimel, jah koertel on ka passid, on oma saamise lugu. Seda lugu Aglelt küsides selgus, et tegelikult on kõikidel Ita lastel nime saamisega oma lugu. Mingi märk, miks nad just sellised nimed said.


 Raffy pass











Kõigepealt tasub alustada sellest, et kuna need kutsad olid Ita esimesed, nimetatakse neid A-pesakonnaks ning kõik nimed pidid algama A-tähega.  
Annabel ja Angela Dixie said oma nimed tulevastelt omanikelt. 
Adele oli titest saati häälekas valvur ehk nagu Agle ise ütleb kõva häälega kisakõri ja oma nime saigi ta võimsa hääega lauljatarilt.
Arabella oli väike röövel ja sai ka röövliplika nime.
Argon on keemiline sümbol, sest see poiss tuuseldas toas olles alati rohukapi kallal.
Agador pidi algselt saama koopaorav Alvini nime, aga nimepanemise ajaks kasvas ta koopiaorava staatusest välja ja sai hoopis nime ühe kuulsa ratsahobuse järgi.
Armani oli kohe esteet ja selline puhtusehoidja, et sai kuulsa moebrandi nime
Arturi nime valimise hetkel vaatas Agle poeg just kuningas Arturi filmi ja kuna kutsa oli selline stoilise rahuga poiss, siis saigi ta nime legendaarse valitseja järgi.


Kutsika valimise ja lepingu sõlmimise päeval saime Aglelt teada, et võime koera kutsuda ka teise nimega. Juba teel koju leidsime, et Artur on meie jaoks veidi keeruline nimi - ei kõlanud kuidagi suupäraselt. Kuidas sa hüüad üle hoovi Artur-Artur-Artur. Keel läheb sõlme. :)

Niisiis tuli hakata võimalikke variante välja mõtlema. Peab tunnistama, et me oma loovusel lennata ei lasknud. Kust siis veel tänapäeva inimene oma keerulistele küsimustele vastused saab - ikka internetist. Kodus istusime Antoniga helendavate ekraanide taha ja poiste mängu saatis ainult klaviatuuri klõbin. Veidi aja pärast teatas Anton: "Diablo!" (Hispaania keeles "kurat"). Minagi panin lauale oma leiud - Rocco või Raffy. Minu isiklik kiiks - meeste nimes peab ikka R-täht olema. Rocco ei meeldinud Antonile üldse. Otsustamine jäi lastele - Diablo või Raffy. Poisid valisid Raffy.
Hiljem olen mõelnud ja otsinud enda jaoks seoseid Raffy nimega. Mulle seostub see sõnaga rafineeritud. Huvi pärast otsisin õigekeelsussõnaraamatust ka selle täpset tähendust. Rafineeritud - viimistletud, (liiga) peen, kaval, riuklev, kaalutlev. Raffy mis Raffy. Selline ta ongi!
Juba pisipõnnina oli Raffy õdede-vendade müramist eemalt vaadanud ja kaalunud, kas teistega ühineda või oodata veel. Ja ühineski, kuid alles siis kui teised olid juba väsinud. Siis läks Raffy oma jõudu ja võimu näitama. Sama lähenemist kasutas ta ka esimesel koolipäeval, kui vennaga mürgeldada sai. Kui Karu lõpuks pikali viskas ja puhata tahtis, ei andnud Raffy selleks võimalust. Ikka käis ja nokkis. 
Ka kodus olen tähele pannud olukordi, kus minu antud korraldusi kuuldes kõigepealt võetakse hetk mõtlemiseks ja siis alles toimetatakse. Õnneks siiani on mul hästi läinud ja minu soovid on leidnud heakskiidu.

Raffy tõeline olemus - tema peab ikka kõige peal olema.

Foto: Engely Kirch
 

1 kommentaar:

  1. Kas järgmise pesakonna pojad saavad siis B tähega nime? Võiks ju inimestel sama strateegiat kasutada, kohe oleks teada, kes on peres vanem-noorem :D

    VastaKustuta