pühapäev, 24. aprill 2016

Esimene kuulekusvõistlus...

Päris pikka aega on siin heietustemaailmas vaikus valitsenud, kuid see ei tähenda, et vaikus oleks olnud ka meie elus. 
Vahepeal oleme Raffyga läbinud Agle juures beebide kuulekuskoolituse ja ka kutsikate jätkukoolituse. Omandatud oskused tuli proovile panna ka eksamil. Saime valida, kas sooritame eksami Agle juures paltsil või osaleme Keila Koerasõprade Klubi IPSON MA kutsikate, noorkoerte ja veteranide kuulekusvõistlusel. Otsuse tegemine oli päris keeruline. Kui näitusel saan oma lemmikut toetada n-ö eesriide tagant, esimesel näitusel tähendas see kaasa jooksmist ja õigel ajal koera kutsumist, siis kuulekuses on omanik see, kellest kogu etteaste sõltub. Võistluskatse saab ära vussida ainult koerajuht ja seda veel pealtvaatajate kriitilise pilgu all. :)
Olles tutvunud nii Agle eksami kui ka kutsikate võistluse juhendiga, tundusid võistluse harjutused lihtsamad. Hiljem sain teade, et koolitusplatsil sooritataval eksamil oleks Agle meid palju kergemini hinnangud, kuid võistlusel on nõuded hoopis karmimad.
Otsuse kuulekusvõistlusel osaleda tegin päris registreerimise viimasel päeval, kui Agle valvsa pilgu all olime harjutused läbi teinud ja saanud hinnangu, et võiksime osaleda küll. Agle rahustas ka närvilise omaniku maha, et ürituse eesmärk on ju lihtsalt koerale pakkuda ühte toredat päeva ning harjuda teiste koerte ja inimestega.
Nii panin siis meidki Raffyga meie esimesele kuulekusvõistlusele kirja. Harjutamiseks jäi veel 5 päeva. Kasutasime selleks kodukandis olevad erinevaid platse, võõraste lõhnade ja mööduvate inimeste ning autodega. Siinkohal tänusõnad Mariale, kes seekord kohtunikurolli võttis.
Meie esimene, seekord mitteametlik, kuulekusvõistlus toimus 10. aprillil 2016.
Võistluse alguses olin üllatavalt rahulik, kindlasti aitas sellele kaasa see, et kohtunikus oli MEIE Agle. Kuid võistluskatse iga harjutusega pulss muudkui tõusis ning käed/jalad hakkasid värisema. :)
Meie tulemusega olen päris rahul - 97 punkti (max 105). 

Mõned pildid meie uuest kogemusest.
Fotode autor ikka Maria Mäe.

Tervitus kohtunikule. Raffy võitleb iseendaga, et mitte käppa pakkuda. Ta on nii viisakas poiss meil, et tahab kõigile "tere-käppa" anda. :)


"Kõrval"


















Siit miinuspunktid - kõrvaplatsil toimus midagi põnevamat.










"Siia"









"Seisa"
















Tehtud!











Raffygi tänab auhinna eest.













Eriti uhked aga oleme oma venna Karu üle, kes koos oma perenaise Engelyga saavutasid 2. koha.
Suured sõbrad!











Karu ja Raffy pärast võistlust poosetamas.











Ehk julgeme ka järgmised väljakutsed vastu võtta. ;)





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar