kolmapäev, 24. veebruar 2016

Raffy esimene näitus...

Nagu juba ühes varasemes jutus mainisin, võtsime üheks väljakutseks näitusel osalemise. Eks see ikka minu otsus oli, kuna Raffyl polnud õrna aimugu, millesse ta tiritakse ja kui aus olla, siis ega mul endal ka ei olnud. Ma ei olnud ühelgi koeranäitusel varem käinud. Kuna Raffy vanemad on selles vallas väga tublid olnud, siis ei olnudki muud varianti, kui pidime ka proovima.
Koera näitamiseks soovitas Agle meile händleriks Katriini. Händler on inimene, kes näitab koera näituse ringis, paneb ta seisma nii, et kogu ilu kohtunikule näha oleks. See on kunst omaette.
Koerte hindamine käib tõustandardite aluse, kuhu on kirja pandud kõik võimalikud kriteeriumid, milline ideaalne koer peaks välja nägema. Saksa lambakoerte tõustandardi leiate siit: http://kennelliit.ee/wp-content/uploads/est_standardid/slk_uus_standard_eesti_keeles_2011.pdf. Kellel huvi võib piiluda Eesti Kennelliidu kodulehel, kus on kirjas vist küll kõikide koerte tõustandardid.
Meie töö näitusel osalemiseks algas 10. novembril 2015. Esimesel korral sain ise tõelise kultuurišoki. Et Raffy ringis kaunist sammu näitaks, pidin teda meeloitama ja olukorra eriti toredaks tegema. Selleks pidin Raffyl maiusega ees jooksma ja väga entusiastlikult kutsuma, kus juures kasutada ei tohtinud neid korraldusi, mida kuulekusel. See oli paras väljakutse. Trenni lõpuks oli mul igatahes hääl ära :)
Järgmistel kordadel, sain jube veidi eespool selg ees joosta ja enam nii hullupööra hüüdma ei pidanudki. ja viimases trennis enne näitust võtsime kasutusele piuksuva mänguasja ja ka selg ees ei pidanud enam liikuma.

Trennis Kurtna Ratsabaasis


Foto: Rain Heinsoo







Tee Kurtnasse trenni ei tundugi pikk, kui selliseid vaateid saab imetleda.

Foto: Kairi Värv








Meie esimene näitus toimus 16. jaanuaril 2016.
Korraldaja: MTÜ Koerteklubi Articus
Kohtunik: Hr Helmut König (SV)
Võistlusklass: Kutsikaklass 4-6 kuud isased (Raffy oli 5 kuune)
Küll see esimene kord oli keeruline. Hommikul ärgates juba kõhus keeras ja käed värisesid. Võistlusel oli see ees jooksmine palju raskem, kuna pidin ringist väljas jooksma, mis tähendas hoopis pikemat distantsi minule. Kuigi käisin terve suve jooksmas, siis tol hetkel oli tunne nagu poleks pikka aega trenni teinud - Raffy oli enamus ajast minu kõrval. :)
Aga esimese korra kohta olen Raffy üle ühke, kõige viimaseks me ei jäänudki :) Kolmas koht ja uhke karikas koju toodud.
Kohtuniku hinnang: kräftig; gestreckt; maskulin; etwas flache Widerrist; etwas kurze Kruppe; korrekte Front; gute Winkelungen; Nachschub wirksam, vortritt gebunden; (tugev, muskliline(mehelik); veidi lame turi, veidi lühike laudjas, korrektne esiosa, head nurgad, tugeva kondiga)
hinne: VL (väga lootustandev) 3. koht

Suur aitäh jälle Maria Mäele, tänu kellele sai see oluline sündmus ka jäädvustatud.
Siin siis valik tema tehtud klõpse.

Kõige suurem tänu ja kummardus maani Katriinile ja Aglele, kes lisaks suurele tööle Raffyga on väga palju ka mind koolitanud ja harinud. Nii tore, kui sinu kõrval on sellised ägedad inimesed! Meil on vedanud!


Võistlusringiga tutvumine. Ees meie Raffyga, taga Sigrid Adelega.









Veel viimane värskendav mask enne ringi minekut.







































Kohtuniku hinnagut kuulamas.
















Töö tehtud, väljateenitud kiitust ja kallistust vastu võtma.











Ka Karu ja Adele läksid koju karikatega: Karu pikakarvaliste isaste VL2 ja Adele emaste VL2






































Kui töö tehtud ja fotodel poseeritud, said lapsed taas lapsed olla. Raffy ja Karu tavalises mänguhoos. Adele jälgib poiste mürgeldamist.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar